Må jeg sove hos dig, spørger Morten. Overvældende mange danskere svarer ja

Siden valget blev udskrevet har Morten Østergaard overnattet hos mennesker, der føler sig politisk hjemløse - det har været enormt lærerigt og ikke mindst hyggeligt.

Af Anne Stampe

Politikerlede, manglende tillid til politik, træthed over for magtspil og interne kampe på Christiansborg – langt fra virkeligheden. Det er nogle af de ting, som optager de flere end 600 mennesker, der har budt Morten Østergaard hjem til en overnatning.

På valgkampens første dag spurgte Morten: ”Må jeg sove hos dig?”. Siden har han sovet på sofaer og i gæsteværelser hos danskere rundt omkring i landet.

Og der er mange danskere, der har mistet tilliden til politik. Mistet troen på, at politikerne arbejder for dem og ikke for sig selv. Derfor bruger Morten tid på at lytte til danskernes problemer og bekymringer. Og høre, hvad de synes, der er vigtigt for at bringe Danmark i en ny retning. Hvordan vi finder rigtige løsninger på de virkelige problemer, der fylder noget i folks hverdag.

Se videoen herunder og hør nogle af dem, der har haft Morten som overnattende gæst, fortælle om, hvorfor de valgte at åbne deres hjem for en fremmed politiker – og hvad de har fået ud af det.