Nu bliver det grønnere at være dansker!

Med en ny klimaaftale om grøn skat og tonsvis af CO2-reduktioner starter vi endelig på rejsen fra sort stilstand til grøn forandring. Fra håb til handling som så mange af jer har kaldt på, og som vi sammen har kæmpet hårdt for.
 
Folk i Danmark har længe ønsket forandring. Grøn forandring. Ved valget for et år siden rejste unge som gamle sig og stemte Danmark i en ny retning. De ville se CO2-reduktioner fremfor meningsløse udlæn­din­ge­­stramninger. 
 
Det er deres håb og drømme, vi de seneste mange uger og måneder har kæmpet for. Vi har ført en lang – og til tider ensom – kamp for at få indført Grøn Skat i Danmark. Så det bliver billigere at leve grønt. Og dyrere at leve sort.
 
Mange ude i virkeligheden har kunnet se meningen. Organisationer, eksperter, erhvervsliv og fagbevægelse har sluttet sig til vores tanker. Men det har haltet bag borgens tykke murer.
 
Indtil i går, hvor det langt om længe lykkedes at trække Christiansborg med. Nu får vi endelig Grøn Skat – det klimakyndige kalder ”den skarpeste kniv i skuffen” – med tiltag, der kan reducere vores CO2-udledning. Nu tager vi kniven op af skuffen og begynder at skære CO2 ud af vores forbrug.
 
Med gårsdagens klimaaftale bliver også vores varme grøn­nere, vores industri bliver grønnere, vores strøm bliver grønnere. Og vi kan sætte mere strøm til vores biler.
 
Vi gik til valg på en ny retning for Danmark. Hvor vi finder rigtige løsninger på de vir­ke­lige problemer i stedet for at sidde fast i fortidens symbolpolitik. Og kalder til samling fremfor splittelse. 
 
Nu får vi energiøer i stedet for udvisningsøer. Og investerer i den teknologi, der sikrer, at vi kan drive Dan­mark på grønt brændsel i stedet for olie, kul og gas.
 
Skridt for skridt gør vi håb til handling – og Danmark grønnere.
 
Det giver mening!