*|MC:SUBJECT|*
Politik skal sgu da skabe forandring!

I går var en hård dag for vores parti. Men i 115 år har vi modstået blæst og storm. Uagtet tingenes tilstand er vi fortsat med at gå fremad. Fortsat med at tro på det formål, der løber som en rød tråd gennem vores historie: Vi vil sætte mennesker fri til at leve det liv, der giver mening for dem. Den kamp har alle dage været min. Nu står jeg i spidsen for den. 

Dagen i går var en svær og ulykkelig dag for Radikale Venstre. 

Vi sagde farvel til Morten Østergaard som politisk leder. Jeg er ny politisk leder for partiet.

Jeg vil sige det, som det er: Jeg er p*sse ked af sagen. Og det udfald, den fik for Morten. 

Vi skylder ham en stor tak for hans kæmpe indsats for Radikale Venstre og for Danmark. Han har mere end nogen anden været bannerfører for at sætte en ny retning for vores land. Hans energi og mod er uden lige.

Jeg forstår, at mange har svært ved at begribe, hvorfor en hånd på et lår for mange år siden kan føre til, at en politisk leder må træde tilbage. Proportionerne kan virke forvrængede. Men at Morten i går selv valgte at gå, baner vejen for, at jeg sammen med jer kan fortsætte kampen mod sexisme. Og for alt det andet, vi radikale kæmper for: En klode uden klimaforandringer, en udlændingepolitik baseret på sund fornuft og et Danmark, der igen rækker hånden ud til sine naboer fremfor at knytte næven. 

Lige nu brænder én kamp stærkere end alle andre: Kampen for ægte ligestilling mellem mænd og kvinder. Når jeg kigger i de modbydelige kommentarer Lotte Rod har fået på sin Facebook efter sagen i går kom frem, er jeg overbevist om, at den her kamp ikke er slut. Men kun lige begyndt. 

Der skal meget mere end en sag og et navn til. Vi skal have gjort op med en rådden kultur. Ikke bare på Christiansborg. Men i hele det danske samfund. Vi er i gang med et historisk nybrud for ligestillingen I Danmark, som er meget større end Radikale Venstre. Den kamp må og skal fortsætte.

For vi HAR problemer med sexisme. Og vi BLIVER nødt til at tage dem seriøst. 

Fra i dag er jeg ny politisk leder med et stærkt mandat i ryggen. Et stort flertal i den radikale folketings-gruppe bakker mig op. Der har været rejst kritik af min rolle i håndteringen af Lotte Rods sag. Det forstår jeg godt. Men det tager jeg roligt. For jeg ved, at jeg i denne sag har jeg honoreret den fortrolighed som Lotte kom til mig med, og som jeg lovede hende. Har håndteringen været pletfri og fejlfri? Sikkert ikke. For vi er kun mennesker.

Nu ser jeg frem til at bære den radikale fane videre. Jeg er klar og glæder mig enormt til arbejdet. Jeg har altid taget opgaven på mig, når den kaldte. Det gjorde den i går. Og der er ikke nogen sag, der giver mere mening for mig at kæmpe, end den radikale.

Hvis politik skal give mening for mig, så skal den skabe forandring. Sætte flere i stand til at leve liv, der giver mening for dem. Det bliver den røde tråd i mit lederskab. 

Der er mange meninger og mange spørgsmål lige nu. Jeg vil gerne høre dine tanker, og håber derfor du vil skrive til mig, hvis du har noget på hjerte. Jeg får sikkert ikke svaret jer alle sammen, men jeg vil læse det hele! Inden længe kommer jeg rundt i Danmark sammen med vores landsformand Svend Thorhauge for at tale med jer. Det glæder jeg mig til.   

Med venlig hilsen

Sofie Carsten Nielsen

Politisk leder, Radikale Venstre

Siden 1905 har fanebærere som Zahle, Baunsgaard, Jelved og Vestager udlagt det meningsløse og meningsfulde i deres tid fra Folketingets talerstol. I dag var det for første gang min tur som politisk leder for Radikale Venstre. Se med her

 
Følg os på twitter Følg os på twitter
Følg os på facebook Følg os på facebook
Følg os på Instagram Følg os på Instagram
Radikale Venstre
Christiansborg Slotsplads 1
1240 København K
Tlf: +45 3337 4747
Email: radikale@radikale.dk
Afmeld nyhedsbrev