Af Morten Østergaard, den 7. juni 2019

Vi radikale glemmer aldrig Grundlovsdag 2019. På demokratiets festdag holdt Danmark folketingsvalg. Og Radikale Venstre gik mest frem af alle partier. Nu har vi muligheden for at skabe forandring i Danmark.

Den 21. november 2017 fik vi radikale et flot kommunalvalg. Den 26. maj 2019 fulgte vi op med vores bedste Europa-Parlamentsvalg nogensinde. Og Grundlovsdag fuldendte vi det radikale hattrick med et helt fantastisk folketingsvalg, hvor vi fordoblede vores mandater fra 8 til 16.

Jeg er dybt taknemmelig for den store støtte, Danmark har vist os. Vi har gennem denne valgkamp insisteret på, at Danmark har brug for forandring. Slut med had, symbolpolitik og politikere, der vil gøre, sige og mene hvad som helst for at få magten.

Og fremad mod et grønnere Danmark med fuld fart på klimakampen. Et friere Danmark med en langt bedre start på livet til vores børn og investeringer i uddannelse. Og et stærkere Danmark med bedre integration og mere europæiske samarbejde om de problemer, vi ikke kan løse selv.

Folk viste ved valget, at de ønsker forandring. Nu har vi chancen for at skabe den. Og det er helt afgørende, at vi leverer. For den tillid folk har vist os, må vi ikke svigte.

Når der i de kommende dage og uger skal forhandles om en ny regering i Danmark, står vi derfor fast. Fast på vores grundlæggende værdier. Fast på, at vi igen løser de største problemer først og får fundet rigtige løsninger på de virkelige problemer. Fast på, at Danmark har brug for en ny retning.

Vores kamp handler ikke om poster. Vores kamp handler om at skabe forandring i Danmark. Derfor støtter vi kun en ny regering, der gør sig fri af den dybt skadelige symbolpolitik, vi har set de sidste fire år.

For Danmark skal fremad.

Vi har tændt et håb. Flere end vi turde drømme om, har vist os tillid. Med tilliden følger et ansvar for at gøre håb til virkelighed.

Kampen er først lige begyndt.