Hvad er meningen?

Sådan spurgte jeg dig og resten af Danmark i midten af august.

Siden har jeg ved selvsyn kunne konstatere, at meningsløsheden alt for mange steder spænder ben for den sunde fornuft og de rigtige løsninger:

Ægtepar, som staten skiller ad. Borgere, som ghettoloven tvinger fra hjem og fællesskaber. Danskere, som nægtes statsborgerskab af bureaukratiske systemer. Sportsfolk, der udsættes for racisme og forskelsbehandling. Folk, som klimakrisen truer på job og fremtidsudsigter.

Derfor rejste jeg i midten af august landet rundt i 48 timer for at tale med mennesker om, hvor skoen trykker. Vi står midt i en buldrende klimakrise, en gen-opblussende sundhedskrise og en gryende økonomisk krise, og jeg vil gerne vide, hvilke konkrete pro­ble­mer og bekymringer, der fylder i maven på danskerne.

Og tak til alle jer, som har taget sig tid til at dele jeres historier, håb og bekymringer med mig. Det gør stort indtryk - og gi'r ekstra energi til at bekæmpe uretfærdighederne, stilstanden og diskriminationen, så vi kan få Danmark på sporet i en grønnere, friere og stærkere retning!

Min tur rundt i landet er kun lige begyndt. Så har du noget i klemme - eller på hjerte - så ræk endelig ud.

Herunder kan du møde nogle af de danskere, jeg har besøgt, som i den grad oplever, at meningsløshed spænder ben for sund fornuft.

 


Se mere fra turen rundt i landet.