*|MC:SUBJECT|*

Grønt Generationsråd mødes for første gang

Af Emma Agner Carstensen

Efter lang tids planlægning og spænding blev Grønt Generationsråd skudt i gang i weekenden. Her mødtes 24 borgere på tværs af generationer og politiske ståsteder til den første digitale samtale om fremtidens klimapolitik.

Her kan du møde nogle af deltagerne og høre, hvorfor de har meldt sig.

Mød Grønt Generationsråd

Radikale KRV-kandidater kan se frem til at sætte sig tilbage på skolebænken
 
Af: Emma Agner Carstensen
 
Radikale Venstre har søsat et nyt træningsprogram for kandidater og kampagneaktive frem mod kommunal- og regionsrådsvalget den 16. november.

Træningsprogrammet, som består af kompetenceudvikling og gensidig sparring, hedder Den Radikale Skole. Den fungerer som en platform og et netværk, hvor kandidaterne kan få inspiration og hjælp til at styrke og udvikle deres kampagner.

 
Læs om Den Radikale Skole og tilmelding

Fra ”vindamok” til dansk månelanding
 
Af: Natacha Gravergaard
 
Den 4. februar indgik Radikale Venstre en aftale om danske energiøer sammen med regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

Aftalen lægger dermed trædestenene for Danmarks hidtil største anlægsprojekt, der skal gøre Danmark en ø rigere. Det betyder, at der i 2033 vil være tilføjet en kunstig ø 80 kilometer ude i Nordsøen på Danmarkskortet. Øerne skal ikke kun forsyne danske husstande med grøn energi, men også i storskala være bidragsyder til den grønne omstilling i Europa.

Radikale Venstres nye Klima-, energi- og forsyningsordfører, Rasmus Helveg Petersen, fortæller om aftalen og arbejdet for den grønne omstilling.

 
Læs mere om aftalen

Unge danskere fremmedgøres i kampen for statsborgerskab
 
Af: Kristian Brandrup
 
Unge, der er født eller opvokset i Danmark, skal når de bliver 18 år søge om at blive danske statsborgere – uanset hvordan de har klaret sig i samfundet. Processen, der tager årevis at komme igennem, er fremmedgørende og nedbrydende.

Den radikale indfødsretsordfører, Susan Kronborg, og Soma Mayel, der selv har været igennem hele møllen, fortæller om unge danskeres forhåbninger og frustrationer med at opnå det rødbedefarvede pas.

 
Læs mere om Susan og Somas tanker

I tal og billeder: Her er klimahelte og -syndere på middagsbordet
 
Af: Jens Gjesse Hansen
 
Vidste du, at fødevareforbruget står for en ganske stor del af den gennemsnitlige danskers årlige CO2-regnskab? Faktisk er vores fødevareindtag større en fx vores forbrug af el-, varme og brændstof. Hvis du gerne vil leve mere bæredygtigt, er indkøbskurven derfor et oplagt sted at starte.

 
Se hvordan du spiser bæredygtigt

Nyt program viser vejen til bæredygtig vækst og velfærd
 
Af: Natacha Gravergaard og Benedikte Alberg Kloth
 
I oktober vedtog den radikale hovedbestyrelse et nyt bæredygtighedsprogram ’Bæredygtig velfærd’. Programmet indeholder grundlæggende principper for et bæredygtigt samfund samt forslag til konkrete indsatser, der kan realisere de bæredygtige ambitioner.

Vi har bedt formanden for skrivegruppen bag programmet, Bjørn Olsen, sætte ord på de tanker og den proces, som har dannet grundlag for programmet.

 
Læs mere om bæredygtighedsprogrammet

Dansk vaccineproduktion?
Tal hellere om internationalt samarbejde

 
Af: Morten Helveg Petersen
 
I kølvandet på det vaccine-blame-game, som har pågået siden EU blev udråbt til coronaskurk for ikke at kunne levere nok vacciner, er statsministeren kommet frem til, at Danmark har brug for en national vaccineproduktion.

Men det er fejlslutning: Danmark har ikke brug for national enegang, men tværtimod internationalt samarbejde. Mette Frederiksen burde i stedet se på, hvor langt det internationale samarbejde har bragt os. Vi skal ikke lukke os om os selv, men i stedet styrke investeringerne i den internationale forskning gennem de EU-programmer, som har givet os de første vacciner mod Covid-19.

 
Læs Morten Helvegs klumme

Hanne Ringgaard: ”Medbestemmelse skaber bæredygtige løsninger”
 
Af: Nathalie Michelle Kold-Hansen og Asger Hagelund
 
Hanne Ringgaard Møller er netop blevet genvalgt som Radikale Venstres spidskandidat i Svendborg Kommune. Hun har siddet i byrådet siden 2013, og ved sidste valg i 2017 fordoblede hun sit personlige stemmetal.

Vi har taget en snak med Hanne Ringgaard Møller om bæredygtighed, lokalt engagement i politik og det kommende kommunalvalg i efteråret.

 
Læs interviewet med Hanne

Bæredygtigt iværksætteri: ”Det er en no-brainer i min verden, det burde alle da gøre”
 
Af: Therese Reeh
 
Citatet stammer fra iværksætteren Katrine Lee Larsen, CEO i og stifter af Copenhagen Cartel, der laver badetøj af fiskenet fra havet. Hun synes egentlig ikke, det var svært at starte sin egen virksomhed. Men hun har mødt udfordringer undervejs.

At være grøn iværksætter burde belønnes og ikke straffes, og det er okay ikke at have gameface på hele tiden, mener hun blandt andet.

 
Læs mere om bæredygtigt iværksætteri

Life hacks til en bæredygtig hverdag
 
Af: Emma Askov
 
I en travl hverdag kan det være svært at få tid til de helt store revolutioner. Men mindre kan også gøre det. Små grønne skridt kan blive til mange. Sammen kan vi hver især tage del i forandringen: Dér på køkkenbordet, på tøjstativet og på vej til arbejde kan vi gøre en forskel.

Her får du de bedste tips til en grønnere hverdag.

 
Få bæredygtige life hacks

Opdatering på medlemsnetværket
 
Af: Kristian Brandrup og Alison Rishworth-Nørgaard
 
Radikale Venstre er i gang med at omlægge og forny vores digitale platforme. Det betyder, at vi har lanceret et helt nyt medlemsnetværk, som alle medlemmer kan blive brugere på. I første omgang er medlemsnetværket særligt relevant for medlemmer, der er interesserede i dialogfora, Hovedbestyrelsen, Internationalt Udvalg og Generel Debat.

Læs mere om, hvordan du opretter dig på medlemsnetværket her.

 
Læs om det nye medlemsnetværk

Navne og begivenheder
Marts


Foråret står for døren, hvilket betyder, at vi går imod lysere tider, men også at der er flere radikale arrangementer i udsigt.

Læs mere om det hele her!

Læs navne og begivenheder
Følg os på twitter Følg os på twitter
Føg os på facebook Føg os på facebook
Følg os på Instagram Følg os på Instagram
Radikale Venstre
Christiansborg Slotsplads 1
1240 København K
Tlf: +45 3337 4747
Email: radikale@radikale.dk
Afmeld nyhedsbrev