Henrik Vinther Olesen

''Jeg tror på, at vi kan og skal gøre det bedre i morgen end i dag; at vores børn skal have bedre muligheder, end vi selv har fået.''

Henrik Vinther Olesen

''Jeg tror på, at vi kan og skal gøre det bedre i morgen end i dag; at vores børn skal have bedre muligheder, end vi selv har fået.''

Jeg er opvokset i Thy, hvor der er højt til loftet og hvor vejen til en hjælpende hånd er kort. Mine forældre drev i mere end 40 år sammen en brugsforening på landet og det har præget min opvækst og mit senere liv. Det har lært mig, at fællesskab er mere end skåltaler og kun bliver så godt, som det du selv byder ind med – at man skal kære sig om andre, særligt de der ikke kan betale tilbage – og at hver generation skylder den forrige at gøre mulighederne for den næste endnu bedre.

Derfor er jeg kandidat; fordi jeg tror på, at vi kan og skal gøre det bedre i morgen end i dag; at vores børn skal have bedre muligheder, end vi selv har fået; og at hvis vi ikke rækker ud over os selv, bliver vi svagere. Som mennesker. Og som samfund.

JEG TROR PÅ UDDANNELSE

– og ikke på besparelser, uddannelsesloft og fremdriftsreform. Alle har ret til livslang læring og til at kunne blive klogere. Vi skal være Verdens bedst uddannede befolkning med Verdens dygtigste undervisere i Verdens mest moderne skoler og uddannelsesinstitutioner

JEG TROR PÅ EN GRØN FREMTID

- og vedvarende energi. Vi skal investere i uddannelse og forskning - og omlægge vores produktion, så den bliver grønnere og giver vores børn en fremtid i en renere og mere bæredygtig Verden

JEG TROR PÅ FUNDAMENTALE RETTIGHEDER

Ytringsfrihed, trosfrihed, forsamlingsfrihed – og på menneskerettigheder. Vi skal styres af ret, ikke af frygt

POLITIK ER MULIGHEDER

En af mine venner spurgte mig, hvorfor i alverden jeg dog gik ind i politik: 'det er kun problemer, skæld ud og ærgrelser,' lød hans vurdering. Men politik er for mig noget helt andet: Det er måden, vi lever sammen på. Det er de ting, der optager os og som holder os vågne om natten eller gør os begejstrede. Politik er det levede liv. Og det er muligheden for at bevæge verden, påvirke andre, lade sig påvirke og sammen med andre skabe nye muligheder.

Min drøm for Danmark er, at vi bevæger os væk fra at tale om 'dem og os', at vi behandler alle lige og hinanden ordentligt. At vores børn vokser op med verdens bedste uddannelser og den grønneste fremtid. Og at Danmark tager kvoteflygtninge.

OM MIG

Efter 30 år i Aarhus er jeg blevet fast inventar på stadion, når De Hviee spiller - og jeg har en meget stor kærlighed til netop det område, hvor stadion ligger; byens placering i skoven ved vandet gør Aarhus til en unik perle og et yndet sted for en løbetur.

Jeg er gift med mine to børns mor, som er socialpædagog. Ungerne er fordelt på folkeskole og gymnasium, og vi bor alle sammen i Viby, hvor jeg også arbejder. De seneste 10 år har jeg været ansat i Aarhus Kommune, hvor jeg i dag er kommunikationschef for Børn og Unge-forvaltningen. Forvaltningen bor 100 meter fra min forrige arbejdsplads, Jyllands-Posten, hvor jeg arbejdede gennem 10 år, heraf en del som tillidsmand.

Faktisk er jeg ret glad for Aarhus - så glad, at skulle jeg blive valgt til Folketinget, bliver jeg boende i mit lille hvide hus i Viby.

 

Født 12. juli 1969 i Fjerritslev, søn af assistent Ane Marie Olesen og brugsuddeler Kristian Vinther Olesen, gift. 

KONTAKT
E-mail: rvhevo@ft.dk
Tlf.: 61623326

ORDFØRERSKABER:

EU-ordfører, Socialordfører, Ældreordfører

OPSTILLET I
Østjyllands Storkreds
- Aarhus Nordkredsen

 

Uddannelse

Danmarks Journalisthøjskole 1998

Master i Offentlig Ledelse 2018

Beskæftigelse

Fyens Stiftstidende 1998

Morgenavisen Jyllands-Posten 1998-2008

Aarhus Kommune 2008-(orlov)

Tillidshverv

Medlem af bestyrelsen i FGU Aarhus

Medlem af hovedbestyrelsen i Foreningen Ligeværd

Medlem af bestyrelsen i Café Parasollen