Rune Scharff Andreasen

''Hvis ikke vi kan garantere en værdig alderdom for de, som har arbejdet et helt liv - hvad har vi så et velfærdssamfund for?''

Rune Scharff Andreasen

''Hvis ikke vi kan garantere en værdig alderdom for de, som har arbejdet et helt liv - hvad har vi så et velfærdssamfund for?''

Jeg drømmer om et Danmark, hvor vi holder fast i vores unikke velfærdssamfund og investerer mere i det. I Danmark er vi blevet rige, fordi vi indgik en social kontrakt om, at kvinder og mænd kunne arbejde fuldtid, selvom man har små børn eller syge gamle forældre. Velfærdssamfundet er med andre ord en forudsætning for vores økonomiske velstand. Og det skal vi holde fast i.

Vi skal blive bedre til at lytte til hinanden og respektere vores forskellige holdninger. Vi skal ærligt kunne diskutere og mene noget forskelligt og samtidig have det godt sammen. Og jeg håber på en ny generation af politikere, der tager det repræsentative demokrati alvorligt. Hvor deres mål er at være loyale repræsentanter for deres vælgere frem for at forsøge at holde fast i magten for enhver pris.

EN ORDENTLIG ÆLDREPLEJE

Jeg kærer mig meget om ældreomsorg, fordi jeg synes, det er dén vigtigste opgave i velfærdssamfundet. Hvis ikke vi kan garantere en værdig alderdom for dem, som har arbejdet og betalt skat et helt liv - hvad har vi så overhovedet et velfærdssamfund for?

Min mormor sidder på det samme plejehjem, som min mor var leder for i 90'erne og 00'erne, så jeg har med egne øjne set, hvordan det er gået stejlt ned ad bakke på ældreområdet. Jeg synes ikke, vi kan være det bekendt. Mange fra min mormors generation har betalt skat for vores andres børnepasning og vores uddannelser, og nu betaler samfundet tilbage ved at skære i ældreomsorgen, når hun og hendes generation endelig har brug for velfærdssamfundet.

Ordentlig ældrepleje er en hjørnesten i vores velfærdssamfund. Men sidste 10 år har man i kommunerne skåret i ældreplejen med mere end 25 pct. Det betyder mærkbart færre timer til pleje, omsorg og nærvær.

TRE TILTAG TIL EN FORBEDRET ÆLDREPLEJE

  • Større anerkendelse til SOSU'er. SOSU'er skal kunne specialisere sig til særlige ældrebehov, og deres uddannelse skal anerkendes på niveau med sygeplejersker, og lønnen skal følge med.
  • Højt omsorgsniveau i hele landet. Kommunernes embedsmænd skal ud af vores ældrepleje, og pengene skal istedet gå direkte fra Folketinget til den nære pleje, så vi sikrer et ensartet højt niveau uanset postnummer.
  • Bofællesskaber til bekæmpelse af ensomhed. Jeg vil øge adgangen til seniorbofællesskaber. Det skal ske gennem en tilskudsordning til flytningen og ved at etablere en oldekolleformidling.

KORT OM MIG

Jeg er 32 år, bor på Vesterbro og arbejder i staten. Jeg stiller op for at gøre en positiv forskel for landets ældre, pårørende og SOSU'er. Ældreomsorg er en hjørnesten i velfærdssamfundet, og vi skal kunne garantere en værdig alderdom uanset hvor i landet, man bor.

Jeg vil arbejde aktivt for en mere samarbejdende og positivt ladet debat og et folkestyre, som er tæt på og i direkte dialog med de vælgere, der har stemt på mig.

KONTAKT
E-mail: rune.scharff.andreasen@gmail.com
Tlf.: 40 15 07 56

OPSTILLET I
Københavns Storkreds
- Valbykredsen

CV

2017- : Specialkonsulent i Erhvervsministeriet
2015-2017: Teamleder i Erhvervsstyrelsen
2014-2015: Fuldmægtig Erhvervsstyrelsen
2012-2013: EU-konsulent i Region Syddanmark
2012: Kandidat i EU-studier på University of Bath i England
2008: Bachelor i Offentlig Administration og Kommunikation på RUC